50 милиона лева отпусна правителството за увеличение на заплатите на

...
50 милиона лева отпусна правителството за увеличение на заплатите на
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 50 милиона за заплати на медицинските сестри

50 милиона лв. отпусна държавното управление за нарастване на заплатите на медицинските сестри и експертите по здравни грижи. Парите ще отидат в бюджета на Министерството на здравеопазването с цел да се доближи минималната начална заплата записана в Колективния трудов контракт от 950 лв..

Министър Кирил Ананиев изясни, че ще има и нова методика за систематизиране на средствата за личен състав - по този начин, както е дадено на съсловието при последните диалози и след продължаващите митинги:

" Ще направя методиката с цел да бъде обективна, само че въз основата на избрани правила за систематизиране на разноските за личен състав ".

Премиерът Борисов изиска надзор, само че тъй че парите да стигнат до експертите:

" Да не стане по този начин, както имаше сигнали, в някои лечебни заведения докторите да си ги раздадат за ДМС-та и да не стигнат до сестрите. Това, което поехме като ангажимент - на фиша, това да е минималната цена. И изключително за тези лечебни заведения, които са мъчно налични. Не могат по клинични пътеки да наберат задоволително клиенти, там, където лечебните заведения са натоварени, просто с цел да можем да запазим тези работни места на медицински сестри и други. "

Правителството отпусна средствата откакто изслуша отчета на финансовия министър Горанов. От него е ясно, че стопанската система продължава да пораства. Износът и производствата също са с позитивни трендове, което се отразява добре и на бюджета:

" Наблюдаваме стабилно осъществяване на приходите и положителни номинални растежи ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР