50 микрограма на кубичен метър е праговата стойност на фини

...
50 микрограма на кубичен метър е праговата стойност на фини
Коментари Харесай

Вижте какви са праговите стойности за фини прахови частици и какво замърсява въздуха ни

50 микрограма на пространствен метър е праговата стойност на фини прахови частици за 24 часа. На 8-ми и 9-ти декември сме надвишили тези стойности. Основните замърсители на въздуха са битовото горене и транспортните средства. Това съобщи Лорита Радева ръководител на комисията по запазване на околната среда, земеделие и гори към Следствен отдел към окръжна прокуратура в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Днес ще има заседание, на което кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи проект. Планът обаче не може да се извърши за ден или за седмица. Планът е създаден и включва разнообразни ресори. Нуждаем се от стандарти във връзка с въглищата и дървата. По наклонност през този сезон стойностите на фините прахови частици са по-високи ", добави тя.

"Действията за чистия въздух е отговорност на целия свят, освен на община или град. Ще предложим в този план-проект центърът на града да се трансформира отчасти в пешеходна зона. Бихме призовали жителите да оставят колите си и да употребяват градския превоз ", приключи Лорита Радева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР