50-ият конгрес на БСП на 11 февруари категорично остана в

...
50-ият конгрес на БСП на 11 февруари категорично остана в
Коментари Харесай

Ивалинка Цанкова: Такъв конгрес на БСП никога не съм виждала. Беше толкова грозно

50-ият конгрес на Българска социалистическа партия на 11 февруари изрично остана в историята на партията с невиждани кавги, освирквания и изгонени членове

Имаше подозрения в легитимността на конгреса, за операция на броя на делегатите, лист със възбрана за влизане на огромна част от тях. Стигна се и до физически конфликти. Недоволните делегати си направиха обща фотография на стълбите пред Зала 3 на НДК, след което се върнаха за присъединяване в конгреса.

„ Такъв конгрес в никакъв случай не съм виждала. Беше толкоз грозно това със сцените на агитките, не ни отива като партия с обичаи и с културни и образовани хора, сходно държание “, разяснява за Ивалинка Цанкова, пратеник на конгреса от Русе, написа в. „ “.

Тя уточни за образец и останалите партии, които сигурно имат вътрешни проблеми, само че в никакъв случай не са показвали сходно държание пред цялото общество.

Цанкова изрази отрицание и към изгонването на 14 членове на партията. Тя дефинира и този акт като противен. Според нея конгресът не е място за това, а по-скоро е трябвало всеки един от изгонените да бъде разискван от съответната партийна организация.

Що се отнася пък до тези, които желаят оставката на водача на социалистите, съгласно Цанкова това са все хора, които в несъмнено време са били близки до Корнелия Нинова и са стигнали до избрани постове и позиции, а в този момент са против нея.

Цанкова е инженер агроном, специалист в областта на земеделието. Собственик и началник на фамилен аграрни бизнес за произвеждане на лозов посадъчен материал. С дълготраен политически опит, тя е Общински ръководител на Българска социалистическа партия в с. Иваново, община Русе, и общински консултант в община Иваново.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР