50-годишният Гюрсел Т. получи днес наказание от 18 години лишаване

...
50-годишният Гюрсел Т. получи днес наказание от 18 години лишаване
Коментари Харесай

18 години затвор мъж, убил майка си по особено мъчителен начин

50-годишният Гюрсел Т. получи през днешния ден наказване от 18 години отнемане от независимост, които ще изтърпи при непоколебим режим, оповестиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Присъдата е произнесена от състав на Добричкия областен съд, който го призна за отговорен за убийството на родната му майка, осъществено по изключително непосилен метод. За тежкото съзнателно действие, осъществено на 5 декември 2017 година, Окръжната прокуратура в Добрич го съобщи на съд с обвинителен акт.

17 години затвор за ликвидиране при пердах сред ромски семейства в Дупница

Подсъдимият живеел с майка си в едно домакинство в добричкото село Орляк. Злоупотребявал с алкохол постоянно и постоянно в такива случаи упражнявал физическо принуждение над майка си. Заради домашното принуждение над 72-годишната жена Гюрсел бил предупреждаван от полицията с протокол. Вечерта на убийството - на 4 против 5 декември 2017 година, подсъдимият още веднъж злоупотребил с алкохол. Нанесъл побой на майка си, като я бил с ритници, юмруци, а по-късно и с цепеница и железен ръжен.

По тялото на пребитата жена съдебномедицинската експертиза преброила не по-малко от 20 удара, нанесени със забележителна мощ и напън и с наслагване. В ранните часове на 5 декември пребитата 72-годишна жена умряла.

Назначената съдебномедицинска експертиза открила черепно-мозъчна контузия, кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, разкъсно-контузни рани на черепните обвивки и още доста контузии, довели до остра сърдечна и дихателна непълнота, станали причина за гибелта на дамата.

Затвор за мъж, умъртвил другар след напиване

Днес в правосъдната зала подсъдимият е признал виновността си отчасти и се отхвърли от показанията на някои от очевидците по делото. Постановената ефикасна присъда на Добричкия областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР