50-годишна жена от виетнамски произход е задържана в Австралия заради

...
50-годишна жена от виетнамски произход е задържана в Австралия заради
Коментари Харесай

Задържана е жена за ягодите с игли в Австралия, търсела отмъщение

50-годишна жена от виетнамски генезис е арестувана в Австралия поради вълната от открити ягоди, прободени с игли . От септември насам близо 200 такива случая бяха регистрирани в общо 6 щата от страната. По информация на полицията арестуваната жена работела в ягодова плантация и търсела възмездие против работодателите си. Случаите провокираха всеобща суматоха в Австралия и нанесоха многомилионни загуби на ягодовата промишленост в страната.
 
50-годишната Май Ут Трин е задържана през вчерашния ден в щата Куийнсленд по обвиняване в заразяване на артикули, заяви на конференция Джон Уокър от австралийската полиция:
 
„ Екипи на полицията арестуваха през вчерашния ден 50-годишна жена от град Кабулчър по обвиняване в 7 случая на замърсяване на артикули с утежняващи виновността условия. Обвиняемата е била работела в ягодовата промишленост в града. В случай, че бъде приета за отговорна, може да получи до 10 години затвор. ”

 
Задържаната жена е родена във Виетнам и живее в Австралия от 20 години . По информация на полицията дамата търсела възмездие против работодателите си. Нейно ДНК е намерено по една от иглите , открити в ягодите.
 
Близо 200 случая на ягоди и други плодове в комерсиалната мрежа със скрити в тях игли или карфици бяха регистрирани от септември насам в цяла Австралия. Случаите започнаха от щата Куийнсленд, а по-късно се трансферираха из цялата страна и стигнаха даже до Нова Зеландия. По данни на полицията огромна част от случаите са дело на имитатори. Част от сигналите пък най-вероятно са подправени.-->
 
Случаите обаче доведоха до м асова суматоха в страната и макар апелите на премиера Скот Морисън към хората да не стопират да си купуват ягоди, промишлеността понесе съществени вреди. Огромни количества ягоди бяха изтеглени от австралийските супермаркети, а доста ферми бяха принудени да изхвърлят реколтата си. Много интернационалните купувачи също стопираха поръчките си към австралийските производители.
 
Днес съдът отхвърли молбата за стартиране под парична гаранция на Май Ут Трин и я остави в ареста. Според прокурора по делото, в случай че Трин бъде пусната на независимост, може да повлияе на очевидци по делото, а също по този начин ще бъде застрашена от вероятно възмездие на потърпевши от ягодовата рецесия.
 
От полицията прибавиха, че следствието занапред стартира, а от Асоциацията на ягодовите производители в Куийнсленд приканиха да се търси отговорност и от доста имитатори, които явно са последвали образеца на Трин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР