50-годишен пловдивчанин и 45-годишната му жена са били задържани при

...
50-годишен пловдивчанин и 45-годишната му жена са били задържани при
Коментари Харесай

Арестуваха семейство, опитало да източи 600 бона от ЕС

50-годишен пловдивчанин и 45-годишната му жена са били арестувани при интервенция на отдел „ Икономическа полиция “ към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Те са получили обвинявания от прокуратурата за опит непозволеното да усвоят над 600 000 лв. европейски средства.

Според тезата на обвиняването, арестуваните са работили в интервала от октомври 2017 година до януари 2019 година Двамата дали погрешни сведения пред Бюрата по труда в градовете Пловдив, Раковски, Велинград, Котел, Харманли и Свиленград, както и пред Агенцията по заетостта. Целта им била да получат средства от еврофондове, предоставени от Европейски Съюз на България по планове „ Работа “ и „ Обучение и претовареност “, на стойност 696 837.32 лв..

Те са съумели да вземат 93 905.55 лева по тези планове. Парите изтеглили от банкови сметки с титуляри 101 лица, посредством потребление на издадените им банкови карти, за което са знаели, че е добито посредством тежко съзнателно закононарушение, оповестиха от прокуратурата.

Полицейската акция е била осъществена в понеделник и е включвала претърсвания и изземвания в Пловдив, Сливен и Свиленград. Обвиняемите са арестувани за период от 72 часа с постановления на наблюдаващия прокурор, като следва да бъде импортирано искане до съда за взимане по отношение на тях на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

За закононарушенията, в които двамата са упрекнати, се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 години и санкция от 10 000 до 30 000 лв..

Разследването по случая продължава.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР