50-годишен мъж е задържан в столицата заради клип, в който

...
50-годишен мъж е задържан в столицата заради клип, в който
Коментари Харесай

Мъж, призовавал към джихад и масови нападения, е задържан в София

50-годишен мъж е арестуван в столицата поради клип, в който приканва за джихад и свещена война по отношение на израелци и американци. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата. 

„ Снощи към 17 часа получихме сигнал от ДАНС - видеоматериал, на който се вижда лице, което е с несъмнено облекло, особено за представителните на Палестина. Във видеоматериала мъжът приканва за възмездие за това, което се случва на територията на Палестина “, сподели административният началник на СГП Илиана Кирилова.

Арестуваният е роден в Бейрут, Ливан, само че няма поданство. Той е в България от 1996-та година, с филантропичен статут от 2004-та година, съобщи Българска национална телевизия. През 2017-та е осъждан за подкрепяне на нелегално пребиваващи у нас откакто е хванат на Автомагистрала " Тракия " да транспортира шестима незаконни мигранти от Афганистан. Тогава е предложил 200 евро рушвет на спрелия го полицейски патрул и е задържан.

Осъден е условно и след приключването на изпитателния период е оправдан. Задържаният е женен, със приблизително обучение. Имал е военен опит и е взел участие във военни дейности.

Той е задържан след митинга в отбрана на Палестина. От дома му са конфискувани два мобилни телефона, компютри, знамето на " Ислямска страна ", хладно оръжие и материали, които занапред следва да бъдат преведени.

Лицево-идентификационна експертиза открива, че арестуваният е мъжът от клипа с апели за набези. Компютърно-техническа експертиза демонстрира, че клипът е публикуван от един от конфискуваните телефони, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

Повдигнато му е обвиняване за пропагандиране на военни дейности, за което законът планува до 8 години отнемане от независимост.

Към момента е задържан за 72 часа, следва на следващия ден или вдругиден съдът да прегледа мярката му за неотклонение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР