50-годишен българин беше осъден на 8 седмици затвор във Великобритания

...
50-годишен българин беше осъден на 8 седмици затвор във Великобритания
Коментари Харесай

Българин осъден на 8 седмици затвор, нарушил карантината във Великобритания

 50-годишен българин беше наказан на 8 седмици затвор във Англия за нарушение на 14-дневната карантина, която е в действие за всички идващите на Острова от страната ни.

Иван Димитров към този момент излежава присъдата си, която арбитър Джейн Хюз е наложила след правосъдно съвещание. Сънародникът ни работи като снабдител на храна в град Дъглас, който е административен център на остров Ман.

На 3 септември той се връща от България и каца на летище Роналдсуей, само че вместо да съблюдава 14 дневната карантина, още на 6 септември, вечерта отива на работа.

Към този миг няма изясненост по какъв начин е открито, нарушаването, само че 50-годишният мъж е изправен пред съда, където признава, че е нарушил разпоредбите.

В хода на делото излиза наяве, че притежателят на ресторанта в началото е отказал да даде показания пред полицията, само че след това е съдействал на органите на реда, с цел да бъдат проследени всички, с които е имал контакт сънародника ни, до момента в който е доставял храна и да бъдат сложени под карантина.

Oт през вчерашния ден във Англия са в действие още веднъж ограничавания за събиране на повече от шестима души на обществено място, а през последните няколко дни има осезателен растеж на новите случаи с ковид, които не падат под 3000 дневно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР