50 години в служба на народа. Крум Георгиев от Бели

...
50 години в служба на народа. Крум Георгиев от Бели
Коментари Харесай

Кмет - рекордьор управлява вече 50 години


50 години в работа на народа. Крум Георгиев от Бели Искър е същински кмет-рекордьор, оповестява Нова телевизия.
"50 години съм отпред. За мен кметството е поминък. Хората ме желаят. Аз ги желая. Уважаваме се. Работих 8 години като библиотекар. Един ден по решение на градския комитет на партията пристигна един представител и ми сподели решението си. Първо ме назначиха, след това бяха изборите. Станах кмет на 32 години. Притеснявах се, тъй като нямах предпочитание да ставам кмет. Решението си е решение ", показа Георгиев. Той се е срещал и с кубинския водач Фидел Кастро.
"Беше един кален, дъждовен ден. Той беше в Бистрица и пътуваше, с цел да преглежда природата. Хората го посрещнаха. Стоя прав 40 минути. Отидохме при партийния секретар и го почерпихме с баница и с боровинково вино ", спомня си кметът.
На въпроса по какъв начин посрещна демокрацията, Крум Георгиев отговори: "Спокойно посрещнах демокрацията, тъй като не съм нарушител. Избраха ме на първите избори. Всички се чудиха за какво кметът е червен, а селото е синьо. Съюз на демократичните сили беше тогава. Аз си не преставам да съм си кмет, само че имаха съперници. Уважавам съперниците ", прибавя кметът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР