50 години от обявяването си за град отбеляза Стрелча. Областният

...
50 години от обявяването си за град отбеляза Стрелча. Областният
Коментари Харесай

Стрелча отбеляза 50 години град и национален курорт

50 години от оповестяването си за град означи Стрелча. Областният шеф Стефан Мирев бе посетител на тържествата в средногорския град и насочи привет към стрелчани и посетители:

" Прекрасна природа, работливи и гостоприемни домакини, минерална вода, ароматни рози, културни и исторически забележителности. Всички тези дадености са причина Стрелча да бъде привлекателен център за хора от разнообразни възрасти, които търсят съхранената българска природа, лековитите свойства на минералната вода, обичайна българска кухня. Особено ми е прелестно да оповестя, че читалище „ Просвещение “ - град Стрелча, е едно от седемте читалища в област Пазарджик, което получава сумата от 500 лева като участник в плана на Областна администрация Пазарджик за разпространение на богатото културно завещание на Европейски Съюз. Пожелавам Ви да бъдете все по този начин свързани с родния край, да предавате трудолюбието и този характерен стрелчански дух на децата си. Бъдете обединени в напъните си да постигате триумфи в името на Стрелча и на идните генерации ".

Кметът Стойно Чачов поздрави присъстващите и изрече гордостта си от обстоятелството, че Стрелчастава все по-желана туристическа дестинация.

Тази година с почетния знак на общината бе почетен учителят, краевед и историк Иван Иванов, който означи 80-годишен празник.

Част от празничните събития бе и откриването на паметник " Стрелча - 50 години град и народен курорт ", който се намира на изхода за Панагюрище.

По традиция кметът на общината награди най-младия и най-възрастния гражданин на град Стрелча. Самодейците към НЧ " Просвещение " показаха спектакъла " Стрелча чества ". Официални посетители на тържествата бяха посланикът на Кувейт, представители на локалната власт и на политически партии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР