50 души загубиха живота си през изминалия черен петък в

50 души загубиха живота си през изминалия черен петък в ...

Проф. Чуков: Нападетелят от Нова Зеландия няма връзка с България.


50 души загубиха живота си през изминалия черен петък в Нова Зеландия. Как се промени подходът към терористичните атаки днес и има ли нещо ново около българската връзка в плана на Брентън Торант - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ беше арабистът проф. Владимир Чуков.

Ако прочетем манифеста на Брентън Торант внимателно, се вижда, че това е четиво, което трудно може да се нарече някакъв анализ. Според мен това е кодекс на расиста, който е пълен с противоречия, обясни проф. Чуков.
Проф. Владимир Чуков, арабист: Неговият прототип е националсоциалистическата държава по времето на Хитлер, което счита, че се реализира в момента в Китай. Той е бил е на целия Балкански полуостров - България, Гърция, Турция, но забележете, че властите на никоя от тези държави не направиха пресконференция. Според мен тази у нас беше малко излишна. България въобще не фигурира в неговия манифест, няма една дума за нас. Критиката срещу Турция е обаче е унижожителна, включително, че трябва да напуснат своята европейска част.
Според проф. Чуков, надписите на български върху оръжието на терориста по-скоро са като отрицание на Турция и Османската империя, нямат връзка с нашата държава.

Силно се съмнявам, че е влязъл в контакти на местно ниво, коментира още арабистът.

Вижте целия анализ на проф. Чуков във видеото!
Стрелецът от Нова Зеландия ще се защитава сам в съдаСтрелецът от Нова Зеландия ще се защитава сам в съда
Брентън Тарант, който уби 50 души в две джамии в Нова Зеландия, е посещавал Гърция и Израел. Местните власти разследват точно кои места в страните е п...

Източник: bnt.bg