50 деца участваха в традиционния детски пленер по рисуване Панаир

...
50 деца участваха в традиционния детски пленер по рисуване Панаир
Коментари Харесай

50 деца нарисуваха Панаира на киселото мляко

50 деца участваха в обичайния детски пленер по изобразяване „ Панаир на киселото мляко ”, част от програмата на проведения от Община Разград Панаир на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и занаяти.

Малките художници се събраха в градинката пред Художествената изложба „ Проф. Илия Петров ”. Там бяха подредени стативи и маси и столове с обезпечени от уредниците материали за изобразяване. По-малките участници рисуваха с пастели, по-големите – с водни бои. Съвети и инструкции децата получиха от ръководителя на школата по изобразително изкуство в ЦПЛР Център за работа с деца-Разград Цветомира Петрова и от нейните сътрудници от ЦРД.

Най-малката участничка бе 3-годишната Яна от Ямбол, имаше и художници от Съединени американски щати, както и от Варна, Русе и София.

Разнообразните си усещания от Панаира на киселото мляко нарисуваха дребните художници. Сред най-честите детайли от празника върху белия лист бяха: Кралицата на Панаира, вечерните концерти, вкуснотиите, които се продават от занаятчиите и търговците от над 100 шатри и щандове по централните разградски улици, не бе пропусната и благотворителната идея „ Заедно за Марти ”. На една от рисунките като фен на млякото бе нарисувано и слънцето.

Събитието нямаше конкурсен темперамент, рисунките ще бъдат включени във виртуална галерия на страницата на Центъра за работа с деца.

Програмата на Панаира на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и занаяти продължава по здрач. От 18,00 ч. на площад „ Независимост ” е откритата сцена „ Танцувай с мен ” – проява на клубовете по танци и сформира за достоверен фолклор. В 20,00 ч. потегля дефилето на фолклорните сформира от площад „ Независимост ” към площад „ Момина чешма ”, водено от Кралицата на Панаира Хамса Абдалмонейм и нейните подгласнички Гергана Иванова и Кети Чхартешвили, както и девойките от Градския мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД и музикантите от Градския духов оркестър.. Във вечерния концерт от 20,45 ч. с изключение на четирите задгранични състава – Фолклорната група „ Алианца “ от Мексико, фолклорна група „ Елхориа “ от Египет, Ансамбъл „ Абджари “ и Аджарския държавен научен отбор за музика и танци „ Арсиани “ от Грузия – ще вземат участие и ТА ”Булгарика ” при Центъра за работа с деца и Фолклорен отбор „ Родопа ”-Смолян. След ритуала за закриване на Панаира на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и занаяти ще има и огнено шоу на Градския мажоретен състав, както и фойерверки и илюминации.

Община Разград приканва посетителите на събитията от Панаира да съблюдават настоящите противоепидемични ограничения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР