50 български пожарникари с 15 автомобила продължават да са на

...
50 български пожарникари с 15 автомобила продължават да са на
Коментари Харесай

Български огнеборец: Гръцките пожарникари са много изтощени, имат и травми

50 български пожарникари с 15 автомобила не престават да са на остров Корфу, с цел да оказват помощ в битката с огнената буря. От държавното управление оповестиха, че Гърция към този момент не е в бедствено състояние поради пожарите. В страната обаче не престават да тлеят десетки огнища и управляващите приканват за оптималната зоркост.
„ На острова сме единствено ние като задграничен екип и работим дружно с гръцките сътрудници “, сподели гл. контрольор Калоян Дончев.
„ Като цяло огромна част от пожара към този момент е погасена. Остават местни огнища, които са в извънредно труднодостъпни местности – с доста огромна денивелация, с доста гъста растителност “, описа Дончев.
По думите му организацията е на доста положително равнище. Гръцките пожарникари обаче са доста изтощени и имат доста контузии, добави той.
Температурите в Гърция към момента са доста високи. Има и мощен вятър, който в допълнение способства за развиването на пожарите. Стихията лиши пет човешки живота и изпепели хиляди декари гори и шубраци, както и стотици домове и коли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР