50 000 кв. м е площа, която се ремонтира около

...
50 000 кв. м е площа, която се ремонтира около
Коментари Харесай

50 000 кв. м включва реконструкцията на зоната около „Графа“

50 000 кв. м е площа, която се ремонтира към скандалната улица „ Граф Игнатиев “. Това е по плана „ Изграждане, възобновяване и възобновяване на обществени пространства в Централна градска част на град София ”, изясни зам.-кметът по превоз Евгени Крусев, написа Столица.бг

Реконструкцията на „ Граф Игнатиев “, ул. „ Солунска “, „ Иван Шишман “, „ 6-ти септември “, площад „ Славейков “ и „ Гарибалди “ и други е по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014- 2020. Общо стойноста е 24,1 млн. лева

Политическите офанзиви не са и не могат да бъдат причина да подам оставка, декларира Крусев пред 24 часа. Три дни към този момент обществено се разисква некачествения ремонт на „ Граф Игнатиев “, което стана причина Иван Велков и Симеон Славчев от ПГ5 да изискат оставката на отрасловия заместител кмет.

Реконструкцията включва 11 подобекта и на нито един от тях не е приключен ремонта, с цел да се вършат оценки дали е качествено или некачествено осъществяването, разяснява Крусев. За оставката му през вчерашния ден си замълчаха от групите „ Патриоти за София “, Българска социалистическа партия, Република България в СОС.

Ако се ремонтира повърхност колкото 10 000 бани, може би е обикновено да има забележки. Не че би трябвало да се помиряваме, само че дано завърши ремонта и тогава да се разяснява, написа в обществената мрежа общинският консултант Стефан Марков.

С транформацията на „ София – зона II “ се похвали основният проектант на София Здравко Здравков пред московския си сътрудник арх. Кузнецов на полемиката „ Разговори за града “, където се обсъждаше и „ София – град за хората “. Присъстващите във Военния клуб общински съветници, архитекти, инженери и посетители търпеливо изслушаха и одобрително приветстваха арх. Здравков в изявлението му за това къде и по какъв начин ще се преобрази София.

Същото, което през днешния ден изяснява Евгени Крусев, го сподели и основният проектант за София – зона II. Той даже разноски арх. Кузнецов по „ Графа “. Но тогава никой и не се осмели да желае оставка. А всички заедно, седнали на първия ред, се възхищаваха на бъдещата промяна на градските пространства.

Всяко видоизменение на градските пространства ще провокира огромна социална опозиция, предизвести арх. Кузнецов българския си сътрудник.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР