"5 юли е датата на изборите", "Заев отхвърли ултиматума на

...
"5 юли е датата на изборите", "Заев отхвърли ултиматума на
Коментари Харесай

Скопски вестници: Заев отхвърли ултиматума на Мицкоски

"5 юли е датата на изборите ", "Заев отхвърли ултиматума на Мицкоски " пишат в заглавия скопските вестници откакто водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски сложи през вчерашния ден ултиматум изборите да бъдат на 15 юли или неговата партия няма да взе участие в тях, предава Българска телеграфна агенция.

Цели три години ВМРО-ДПМНЕ правеше пречки, протести. ВМРО-ДПМНЕ настояваше за предварителни избори, дадохме им предварителни избори. От декември измислят аргументи по какъв начин да ги отсрочат, тъй като знаят, че жителите ще ги санкционират, знаят, че ще изгубят. Стига толкоз, декларирал водачът на СДСМ Зоран Заев, представен от "Независен весник ".

Всички законови и конституционни условия за производство на изборите са изпълнени. ДИК като изпълнителен орган има обвързване да организира изборите, които по закон и конституция са на 5 юли, сподели Заев, предупреждавайки, че за неспазване на законите ще се търси отговорност.

Няма позволим Мицкоски да тласне страната към институционална рецесия, без парламент и политическо държавно управление, няма да позволим да бъдат застрашени сигурността и здравето на жителите, декларирал Заев.

Девет души са умряли от Ковид-19 през последните 24 часа, оповестяват изданията в Скопие. Новозаразените са 162. Общият брой на диагностицираните с Ковид-19 в страната от началото на епидемията възлиза на 4057. Броят на оздравялите пациенти е 1710, а на умрелите е 188. В момента броят на дейните случаи в страната възлиза на 2159.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР