5% ръст на ражданията отчете на днешния Бабинден Родилното отделение

...
5% ръст на ражданията отчете на днешния Бабинден Родилното отделение
Коментари Харесай

Ръст на ражданията в УМБАЛ Бургас, момчетата пак са повече

5% растеж на ражданията регистрира на днешния Бабинден Родилното поделение на УМБАЛ Бургас. 1695 са децата, родени през 2018 година в отделението, като още веднъж доминират момчетата. През Отделението по неонатология, където се настаняват всички новородени, както и недоносените бебета, миналите пациенти са 1815, т.е. над 100 от бебетата са пренасочени тук от други лечебни заведения.

Оперативните раждания в УМБАЛ Бургас са едвам 25-27%, което е в златния стандарт на специалността. „ Това значи, че си четем учебниците и съблюдаваме разпоредбите на науката. Естественото раждане не е самоцел, само че се стремим да го поддържаме. Не постоянно съумяваме, тъй като в отделението се занимаваме с най-тежките случаи, постановат се оперативни раждания в ранни периоди на бременността “, изясни доктор Антонио Душепеев, шеф на Родилно поделение.
Днес в болничното заведение бе спазен ритуалът, с който се отбелязва Денят на родилната помощ – младата родилка Мина Попова поля ръцете на „ бабата акушерка “ – доктор Антонио Душепеев.
 01  1  2
За девети път бе маркиран Бабинден и в университетска болница „ Дева Мария “ в Бургас. Болницата, заложила нови стандарти в родилната грижа в района, посрещна празника с над 9300 бебета, родени от нейното разкриване през 2009 година Любопитен факт от статистиката сочи, че здравното заведение е предпочетено място за раждане даже при дами, живеещи отвън област Бургас- цели 23% от родилките за 2018 година идват от области, разнообразни от Бургас.
Според питката, която ритуално бе разчупена от началника на родилно отделение- доктор Валентин Ирмов, в идната година момчетата и девойките ще бъдат еднакъв брой. Негови асистенти в ритуала бяха родилата преди дни Алена и станалата майка за повторно преди няколко месеца Диляна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР