5 от Мастърс турнирите през сезон 2023 ще се проведат

...
5 от Мастърс турнирите през сезон 2023 ще се проведат
Коментари Харесай

2023 в АТР: 5 Мастърса по 2 седмици и Sofia Open през януари


5 от Мастърс шампионатите през сезон 2023 ще се проведат във формат на две седмици. Това бе публично оповестено от президента на АТР Андреа Гауденци, който даде конкретика по първата фаза от своя проект за развиване на мъжкия тенис, озаглавен „ Една визия “.

От публикуването на календара за идващия сезон виждаме и друга забавна вест за българските почитатели – шампионатът Sofia Open ще се организира в самото начало на сезона след края на Australian Open, както бе в първите години от неговата история.

В основата на проекта за развиване на Гауденци е увеличението на схемата на Мастърс 1000 шампионатите от 56 състезатели на 96. Така от 2023-а още три шампионата ще се организират в границите на две седмици по сходство на американските шампионати в Индиън Уелс и Маями. В подобен формат към този момент ще бъдат и шампионатът на клей в Мадрид и Рим, както и конкуренцията в Шанхай.

От 2025-а пък 12-дневни ще бъдат и Мастърсите в Синсинати и Канада. Така след три години единствените шампионати на това равнище в едноседмичен формат ще бъдат тези в Монте Карло и Париж.

Наградният фонд на двуседмичните шампионати ще се усили с 35% в границите на три години, а АТР ще вкара и спомагателни условия за надпреварите на равнище АТР 500. Мъжката асоциация дава обещание и нов модел на разпределение на приходите – 50/50 по отношение на играчите и шампионатите.

Поглед към оповестения календар за сезон 2023 демонстрира, че Sofia Open ще бъде първият АТР шампионат след Australian Open като ще започва на 30 януари. Във въпросната седмица няма да има други АТР шампионати, само че в това време ще се играят квалификациите за Купа Дейвис.

Други промени включват преместването на АТР 250 шампионата в Ещорил в седмицата на конкуренциите в Хюстън и Маракеш. Надпреварата в Мюнхен пък ще се играе дружно с шампионатите в Барселона и Белград.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР