5 невероятни ползи от оцетаОцетът има свойството да омекотява, което

5 невероятни ползи от оцетаОцетът има свойството да омекотява, което ...

Всеки Го Има В Кухнята, Но Не Подозира Безценните Му Приложения В Домакинство!.


5 невероятни ползи от оцета

Оцетът има свойството да омекотява, което е особено важно при прането на дрехи от стегнати или прекалено плътни тъкани.

Оцетът е направо факир при отстраняването на петна. Изчезват петна от пот, мазнини, накиснете ги в разтвор на оцет предварително, а след това добавете още 50 мл отделението на пералнята.

За да премахнете упоритите, неприятни миризми в облеклото, например, миризмата на пот, е възможно, ако в отделението за изплакване добавите 100 мл оцет. Щастливите собственици на пухкави котенца с помощта на оцета може да неутрализират неприятната миризма, излъчвана от облеклото след като се случи „инцидент“.

С други средства понякога нещата остават неспасяеми и помага само кошът за боклук!

Ако периодично прибягвате до магазините за дрехи втора ръка, вероятно знаете колко трудно е да се отървете от особената миризма на тези неща .. е, оцетът ще помогне и тук: изплакнете дрехите след изпирането им с вода, в която е разтворен оцет!

Оцетът ще помогне да се отървете от петна от ръжда по дрехите. Пригответе паста от оцет и сол, и я втрийте в петното. Оставете за няколко минути, след което изперете както обикновено, предава .

Наред с другите неща, добавянето на оцет в пералнята е полезно за правилното ѝ функциониране: така не се задържа плесен, а механизмът остава чист от наслагвания!

Източник: bradva.bg