5 милиона пътници през тази година се очаква да посрещнат

...
5 милиона пътници през тази година се очаква да посрещнат
Коментари Харесай

8,6 % спад на туристите на Летище Бургас през 2019

5 милиона пасажери през тази година се чака да посрещнат двете морски летища " Варна " и " Бургас ". 2 милиона на летище " Варна " и три милиона на летище " Бургас ", съобщи прeд БНР Улрих Хеппе - основен изпълнителен шеф на компания " Фрапорт България ", която е концесионер на двете летища.

През тази година се чака спадът на трафика на двете летища да е общо 8,3%, като 8% са за летище Варна и 8,6 на 100 за летище Бургас. Основно той се дължи на по-малкия брой туристи от Германия и от Русия. По-малко ще са и пасажерите от Полша.

Това понижение се компенсира с по-голям интерес на туристи от Англия. Увеличение има и на пасажерите от Австрия и Турция. Повече туристи ще има и от Израел.През предходната година двете летища са посрещнали 5,5 милиона пасажери, показва Урих Хепе.

Той разяснява спадът на пътникопотока през тази година по този начин: " Данните може да наподобяват стряскащо, само че това напълно не е по този начин. Ние го одобряваме като стабилизиране на пазара, тъй като в случай че погледнем последните три години - сред 2015-а и 2018-а година, двете летища реализираха един извънземен растеж на трафика от над 50%. Това не може да продължава постоянно. Приемаме 2018-а и 2019-а като интервал на стабилизиране на този трафик ".

Прогнозните данни за идната година са за нарастване на пасажерите от 1-2% на двете летища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР