5-месечната Вики от Враца се нуждае спешно от средства, за

...
5-месечната Вики от Враца се нуждае спешно от средства, за
Коментари Харесай

Апел: 5-месечната Вики от Враца се нуждае от вашата помощ, за да оцелее

5-месечната Вики от Враца се нуждае незабавно от средства, с цел да оздравее и да живее пълноценно. Майката на детето се обръща към всички положителни хора, които имат предпочитание и опция да оказват помощ, написа " БулНюз ".

``
реклама
Цветомира Бановска описа, че е родила Вики на 4 май в Майчин дом в София при доктор Веселин Дяволов. Всичко минало добре, само че на втория час след раждането лекарите се появили обезпокоени при родилката й и споделили, че детето би трябвало да се преведе по неотложност за „ Пирогов “ и да бъде оперирано до 24 часа, тъй като в противоположен случай ще почине.
„ Това бяха думите на неонатолога. Оказа се, че Вики има атрезия на тънки вътрешности. Това е тип задръстване на обособени сегменти от червото и би трябвало незабавна хирургична интервенция и изрязване на засегнатия сектор. Операцията стана на 14-тия час от нейното появяване на този свят. Бяха изрязани 30 сантиметра от тънкото черво и детето ни бе преведено в реанимация “, описа майката.
Оттук насетне стартира пъкълът за врачанското семейство. Три месеца Вики се бори за живот и обикаля с родителите си във всички лечебни заведения и клиники в страната. На четвъртия месец положението на детето се подобрило, а родителите на слънчевото бебче отишли до Румъния за специфичен катетър за 200 евро, защото в България го няма. Той се слага във вена до сърцето и през него се вършат вливания със специфична храна, която на месец коства 15 000 лв..
Фондът за лекуване на деца одобрил Вики и поел разноските за специфичните храни, само че поради самия централен венозен път всичките консумативи и лекарства би трябвало да бъдат стерилни. За тази цел врачанското семейство би трябвало единствено да си ги закупува. Цената на консумативите за месец обаче е към 2 000 лв. – сума, която е непостижима за родителите.
Според лекарите лекуването на Вики ще да продължи години, до момента в който тънкото черво израсте. През това време бебчето продължава да обикаля с родителите си разнообразни лечебни заведения, а разноските се натрупат от ден на ден.
„ Молбата ми е към всички хора, които могат да оказват помощ на това слънчице да се възвърне. Ще сме доста признателни. Въпреки всичките страдания тя е постоянно усмихната и дава сили на нас възрастните... “, споделя Цветомира.
Кутии в поддръжка на Вики има във Враца, Велико Търново и София.
Дарителска сметка е:
Уникредит Булбанк
Титуляр - Виктория Веселинова Неновска
BG45 UNCR 7000 1523400265

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР