5-месечната Калина, която има нужда от нов черен дроб, за

...
5-месечната Калина, която има нужда от нов черен дроб, за
Коментари Харесай

Оперират бебето, за което България събра половин милион лева

5-месечната Калина, която има потребност от нов черен дроб, с цел да живее, ще бъде оперирана в понеделник в университетска клиника в Хамбург, оповестиха родителите на бебето.



Месец след раждането му станало ясно, че то страда от цироза, породена от неналичието на жлъчни пътища. След дълго вървене по лечебни заведения и експерти, родителите Яна и Явор получили увещание от немски медици, че детенцето им може да бъде избавено с трансплантация на черен дроб, написа "Труд ".

Заради високата цена на интервенцията от 500 000 лева в края на май в обществената мрежа варненското семейство прикани за помощ.
След голям брой проучвания Калина към този момент е подготвена за комплицираната интервенция. Донор на органа ще бъде нейният татко.

Часове преди трансплантацията той и майката обявиха, че положението на бебето е устойчиво и макар заболяването то продължава да се усмихва. „ Благодарим от сърце на всички положителни хора, които дадоха късмет на Кали. Молим се всичко да мине сполучливо “, надяват се родителите на мъничето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР