5-мата чужденци, обвинени в участие в организирана престъпна група за

...
5-мата чужденци, обвинени в участие в организирана престъпна група за
Коментари Харесай

5-та чужденци, изнасяли военни стоки за Русия, остават в ареста

5-мата чужденци, упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група за изнасяне на военни артикули за Русия, остават в ареста, реши пловдивският Окръжен съд. Мъжете са руснаци.

Престъпната скица беше разкрита при профилирана интервенция на прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Дейността на групата е следена от службите за сигурност, взаимно с партньорските служби на страната.

Разкриха проведена незаконна група, изнасяла военни артикули за Русия

При акцията, протекла на територията на Пловдив, София, Варна и Велико Търново, са задържани общо 12 души от съветски, български, албански и белоруски генезис. Част от тях са открити на летище София при опит да изоставен страната за да стигнат до Руската федерация.

За реализиране на активността си един от уредниците е записал комерсиално сдружение в Пловдив. То е закупувало разнообразни по тип артикули с двойна приложимост за към 4 000 000 лв. – оптични прицели, балистични измерватели, авиационни радиостанции и други, складирани в жилищен парцел, преопаковани и подготвяни за експорт през аерогара София за Русия.

Решението на магистратите от Окръжния съд в Пловдив не е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР