5-ма млади етнографи от Хасково завоюваха две първи места на

...
5-ма млади етнографи от Хасково завоюваха две първи места на
Коментари Харесай

Етнографи със стипендии от национален конкурс



5-ма млади етнографи от Хасково завоюваха две първи места на 26-я народен конкурс “110 години самостоятелна България ”. Той бе проведен от националния клуб “Родолюбие ” с поддръжката на МОН, Историческия факултет на Софийския университет и други институции.

Етнографите от Младежки център завоюваха и едно второ, едно трето място и една специфична премия в двата раздела - презентация и доклад. Успехът им донесе и 4 държавни стипендии по Програмата за изявени деца.

Габриела Караджова и Мартина Топузова заеха първите места за презентациите си. Габи е писала за великите хасковлии, известни по света, а Марти е работила по тематиката ”Джон Атанасов- електронния Прометей ”. Второто място е за Мариан Арабаджиев. Той е подготвил презентация за Сирни Заговезни- празник на прошката. Благовеста Петрова е трета в раздел реферати. Темата й е била за църквите в Ивайловградско.Тя показа, че решила да написа точно за този регион, защото баба й е от с. Сив бунар и нейната майка е израснала там. Специалната премия на Етнографския музей е на Петя Делчева.

В състезанието са взели участие възпитаници с общо 154 разработки, 40 от тях реферати, 49 презентации и 65 есета.

Ръководителят на етнографската школа към Младежкия център Нели Арнаудова показа, че е доста удовлетворена от триумфа на възпитаниците си и до момента не са имали толкоз мощно присъединяване в състезанието.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР