5 лунен ден е единственият ден, в който храната се

...
5 лунен ден е единственият ден, в който храната се
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – понеделник – 01 август 2022

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без излишък и изцяло се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, само че и да се преяжда не трябва. Факт е, че при започване на растящата Луна хората се нуждаят от мощ и сила за огромни достижения!

Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето възприятие за усет и да употребявате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е ориентирана към алхимията на храната, която ядем. Това е интервал на специфична промяна вътре в храносмилателната ни система, ето за какво е по-добре да се насочи вниманието във вътрешността и да дефинира най-хубавите артикули за приемане в този миг. Този ден се явява като тест - в случай че почувствате омерзение към някой артикул, значи той е нездравословен за вас и не би трябвало да се използва.

Лунният календар поучава да се заобикалят месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да употребявате млечни артикули (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се използват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни питиета като ракия, водка, коняк, уиски, даже шампанско. Но чаша хубаво алено вино може.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР