5-годишното дете почина вчера в болницата в Благоевград. То развило

...
5-годишното дете почина вчера в болницата в Благоевград. То развило
Коментари Харесай

След усложнения от грип: Дете почина в болницата в Благоевград

5-годишното дете умря през вчерашния ден в болничното заведение в Благоевград. То развило доста бързо затруднения, разследване на грип. Това демонстрира направената аутопсия. Детето е признато с двустранна вирусна бронхопневмония, която се е развила доста бързо, и макар напъните на лекарите от детското поделение на болничното заведение, в следствие и на подхванатите реанимационни дейности, за жалост се стигна до съдбовен край.

Благоевград
 5-годишно дете умря от пневмония, развита след грип 5-годишно дете умря от пневмония, развита след грип
5-годишно дете умря в реанимацията на Благоевградската болница в резултат на пневмония, развита след грип. Детето било признато в лечебното заведение...

Починалото дете е било няколко дни с температура. След като положението му се утежнява е закарано от своята баба в незабавния център в Благоевград. Първоначално е било настанено в детско поделение, само че положението му внезапно се влошило и се наложило да бъде преместено в реанимацията.
доктор Веселка Мончева, РЗИ – Благоевград: Детето е било обгрижвано, само че просто има случаи, в които мълниеносно протича болестта и не може за жалост, нищо да се направи. Още със самото приемане е признато с тази диагноза. Има такива форми, мълниеносни, и в първите часове се получава екзитус.
Най-честите затруднения при грип са бронхопневмонии, менингити и отити. В Благоевград родители на дребни деца извършиха приемните на персоналните лекари обезпокоени след трагичния случай.
Миневер Емилова, родител: Нямаме някакви защитни ограничения. Повече ще си стоим в къщи, не излизаме на открито..С тези дребни деца, постоянно се притесняваме да не им се случи нещо...8 19 В къщи стоим с него, не посещава ясла, нищо не посещава. Венцислав Илиев, родител: Карам я постоянно на доктори, на прегледи, и по този начин.
Броят на болните от грип в Благоевград се усилва,но към момента не садостигнали пиковите равнища, обясниха от Районната здравна ревизия.
доктор Веселка Мончева, РЗИ – Благоевград: Ако заболеваемостта продължава да нараства, към края на седмицата може би ще обявим. Защото не може при първите случаи на грип да се афишира грипна зараза, има си правила.
Заради затруднения от грипа медиците поучават да не се самолекуваме, а незабавно да се обърнем за помощ към общопрактикуващите лекари.
 От през днешния ден 12 области са в грипна зараза От през днешния ден 12 области са в грипна зараза
Грипна зараза от през днешния ден във Варненска, Пловдивска и Софийска област. С тях засегнатите региони на страната стават общо 12.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР