5-годишно момиче е избавено от трансплантация на черен дроб след

...
5-годишно момиче е избавено от трансплантация на черен дроб след
Коментари Харесай

Пловдивски лекари спасиха черния дроб на 5-годишно дете

5-годишно момиче е избавено от трансплантация на черен дроб след дълга интервенция в пловдивската болница " Св. Георги ". Там са й отстранени вродени кисти на жлъчните пътища.

Според лекарите това е рядка особеност. Освен кистите е имало и камъни, които са запушили отвора сред общия злобен пролив и дванадесетопръстника. В резултат детето е пожълтяло. Родителите се паникьосали, защото се случило ненадейно, без някакви признаци.

Момичето е признато първо в клиника по гастроентерология и там при проучванията са открити обединенията. Сложната интервенция е осъществена от екип отпред с един от най-хубавите чернодробни хирурзи у нас доцент Николай Белев, написа 24zdrave.bg.

" Кистите се оказаха доброкачествени. Направихме комплицирани връзки сред жлъчните пътища и тънкото черво. В момента дребната пациентка се усеща добре ", описа доцент Евгений Мошеков от клиниката по детска хирургия. Според него повода за тези аноламии не е ясна. Медиците са удовлетворени, че са избавили черния дроб на детето и не се постанова да му бъде присаждан различен. Има всички шансове органът да се възвърне и да работи обикновено. В идващите месеци дребната пациентка ще бъде под наблюдаване.

Преди дни в същата клиника бе изваден зародишен израстък на 3-месечно бебе с размера на кокоше яйце. Бил е в таза сред опашната кост и задната стена на ректума.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР