5-годишният Йосиф Ковачев от село Ощава осъмна пред благоевградската морга

...
5-годишният Йосиф Ковачев от село Ощава осъмна пред благоевградската морга
Коментари Харесай

ПОТРЕСАВАЩО! 6 дни след пожара в Ощава мъж загуби всичко за ден! Погреба жена си, колата и къщата изгоряха!

5-годишният Йосиф Ковачев от село Ощава осъмна пред благоевградската морга през днешния ден, с цел да вземе натрупа на 52-годишната си жена, издъхнала часове преди огромния пожар в предишния четвъртък. Жената получи инфаркт и издъхна рано сутринта във съдбовния ден, само че не съумяха да я погребат в селото, поради наложителната евакуация, когато пожарът нахлу в кресненското село.

Йосиф ще запомни този ден, белязал вечно и преобърнал живота му. В този ден той загуби брачната половинка си, часове по-късно цялата му къща изгоря в пожара, колата му потъна в пламъците му. Днес кметът на Кресна Николай Георгиев и регионалният шеф се заели да оказват помощ на Йосиф да вземе натрупа на жена си, с цел да я изпрати както прилича в последния и път.

Предполага се, че в късния следобяд през днешния ден тялото ще бъде освободено от моргата. Йосиф е безутешен, описват в Кресна, хората се сплотяват и всеки му оказва помощ с каквото може. "Ще му намерим дом, ще оказваме помощ ", сподели кметът Н. Георгиев, няма да оставим никой от хората, изгубили домовете си в огъня да страда, добави Георгиев. Днес на мястото на пожара още веднъж гъмжи от огнеборци, служители на реда, кметовете на обитаемоте места в региона също.

Има епизодични огнища, само че сериозна заплаха към този момент няма, споделят от оперативния щаб. Все отново бойната подготвеност остава. Подобен пожар в района от дълго време не е имало, изгоряха хиляди декари, пострадаха цели села, вредите са за стотици хиляди левове.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР