5 години затвор за Петър Маринашки, който причини смъртта на

...
5 години затвор за Петър Маринашки, който причини смъртта на
Коментари Харесай

5 години затвор за дрогиран шофьор, причинил смъртта на две момчета

5 години затвор за Петър Маринашки, който аргументи гибелта на две момчета в тежката злополука край пловдивското село Кадиево и лишаване на шофьорската му брошура за 8 години. Това реши Окръжният съд в Пловдив през днешния ден. И отбраната, и родителите на починалите младежи обявиха, че ще апелират, предава Българска национална телевизия.

Във съдбовния следобяд на 11 ноември 2020 Петър Маринашки е карал с 98 километра в час. С него до Пловдив пътуват още четири момчета. Той губи надзор върху ръководството и удря колата в крайпътно дърво. 16-годишният Виктор и 17- годишният Тодор умират на място.
Андре Токев имал 12 неплатени санкции, грозят го сред 1 и 5 години затвор
12 неплатени актове и фишове е имал готвачът Андре Токев, когато беше хванат да кара пийнал на 31 октомври в София. Тогава към този момент е имал у...
Прочети повече
Полевите проби на Петър за алкохол и опиати са негативни, само че на идващия ден взетата кръвна проба регистрира съществуване на марихуана. Предложението на прокуратурата е до 6 години отнемане от независимост.

" Наистина загубата за потърпевшите е огромна, болката им е огромна. Но в това време лицето, което съдим, е един младеж. Младите поначало нямат тази зрялост за преценка на дейностите си. Той не е осъждан ", изясни Анелия Трифонова от Окръжна прокуратура-Пловдив.

От държавното обвиняване допълниха, че Маринашки е имал предходни нарушавания на пътя. Адвокатът му обаче акцентира, че те са за погрешно паркиране и изправарване. И изиска условна присъда, тъй като съгласно отбраната мястото му не е в пандиза. " Там не е възпитателно институция, там е репресивно институция ", съобщи Йордан Давчев, юрист на Петър Маринашки.

Близките на починалите ще упорстват за оптималната присъда на по-горна инстанция. " Нашите деца ги няма вечно. И да, държанието му преди злополуката е било напълно съзнателно, осъзнато, целеустремено и това го знаем от разказите на десетки деца ", сподели майката на Тодор Бараков Галина Илчева. " Нито една присъда няма да бъде обективна, тъй като той е жив и животът за него продължава, само че както се споделя: " Затворът врата има, само че гробът няма ", добави Силвия Вълкова - майка на Виктор Василев.
Дете пострада при пътен случай в София (СНИМКИ)
6-годишно дете пострада при удар сред два автомобила в София. Инцидентът е станал на кръстовището на ул. „ Йерусалим ” и лок...
Прочети повече
Решението на съда може да се апелира в 15-дневен период.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР