5 години след покушението: Неуредени бизнес отношения продължава да е

...
5 години след покушението: Неуредени бизнес отношения продължава да е
Коментари Харесай

Влади Въргала: Убийството на Петър Христов никога няма да бъде разкрито

5 години след покушението: Неуредени бизнес връзки продължава да е основната версия на Министерство на вътрешните работи

„ Никога няма да бъде разкрито убийството на Петър Христов, нито кой го е поръчал, нито кой го е направил. Просто ще го заведат като едно от многото „ убийства на прехода “ и това е. Истината няма да излезе в никакъв случай. Много нелепости се изписаха през годините, само че по този начин и нищо, което да се приближава до истината “. Това разяснява пред артистът и режисьор Владислав Карамфилов, по-известен като Влади Въргала.

Той бе един от най-близките другари на предприемача Петър Христов, който бе прострелян преди 5 години на 8 януари 2018 година пред офиса си на улица „ Ралевица “ в София.

Помощ

„ Аз персонално се усещах мощен, когато имах подобен другар. Сега съм горделив, че съм имал подобен другар “, разяснява Влади. „ Истината за жалост няма да излезе в никакъв случай. Просто има интерес това да не се случи “, добави още артистът. „ Петър приемаше нещата персонално, приемаше провокациите. Стана им неуместен и му откриха метода “, заключи още Въргала. „ Факт е, че оказа помощ на доста хора, на деца в потребност. Мануела Горсова, която пострада при злополуката с Максим Стависки, е единствено един от образците. Има и други “, разяснява още той.

По думите му с изключение на за развиване на бизнеса Христов е работел доста и в интерес на обществото. „ Петьо следваше максимата на Атанас Буров - моят разцвет е неправилен, в случай че не води до публичен “, заключи артистът.

Сметки

В злощастния 8 януари 49-годишният Христов е прострелян от професионален наемник, демонстрират данните от следствието. Килърът се е криел в прилежащ градеж. Улучва с пет патрона предприемача, произвеждайки изстрели с чешки картечен револвер „ Скорпион “. Разследването към момента продължава да се води против незнаен причинител. 5 години след покушението виновниците по този начин и не са разкрити.

Христов бе някогашен боен, имаше компании в охранителния и строителния бизнес, негово бе и великотърновското млекопреработвателно дружество „ Лактима “, произвеждащо паметните айряни „ Балкан “. Христов взе участие интензивно и в няколко строителни плана в съдружничество с израелски предприемачи. Изгради и едно от най-модерните депа за боклуци край Велико Търново на стойност над 33 млн. лв.. Основната версия, по която Министерство на вътрешните работи работи за показното ликвидиране на предприемача, е обвързвана с неуредени сметки по договорка. Каква тъкмо. Не е ясно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР