5 дни след смъртоносната влакова катастрофа гръцкият премиер се извини

...
5 дни след смъртоносната влакова катастрофа гръцкият премиер се извини
Коментари Харесай

Пред bTV: Мъж твърди, че в нощта на катастрофата в Гърция от гарата се е чувала музика


5 дни след смъртоносната влакова злополука гръцкият министър председател се извини на фамилиите на жертвите от името на всички, управлявали страната през годините. Във Facebook Мицотакис написа, че „ не е редно ръководещите да се крият зад човешка неточност “ и че в случай че системата за дистанционно управление е била приключена, нещастието е щяло да бъде избегната.

Протестите в Гърция не стихват. Стигна се и до конфликти. Христиания Червенкова и Светлана Склирис наблюдават събитията и през днешния ден в южната ни съседка.

С крясъци „ политиката коства човешки животи “ близо 10 000 студенти и работещите в железниците стачкуваха в центъра на Атина против неналичието на финансиране в бранша. Черни балони полетяха в небето в памет на 57-те жертви на злополуката.

По-късно дребни групи влязоха в конфликти с полицията, а във въздуха летяха коктейли „ Молотов “ и шокови гранати.

В град Лариса мъж самичък потърси екипа ни, с цел да опише през сълзи за какво е ядосан поради погубените млади животи в злополуката. По думите на Никос в нощта на съдбовния конфликт сред влаковете от гарата се чувала музика, а чиновниците чествали.

Снимка: bTV


„ Живея покрай гарата и автогарата. Чувам за произшествия непрекъснато. Това е нетърпимо. Знам, че се е чувало мощна музика. Имам информация, че не са били в стаята. В контролната стая. Докога ще поносим? Всички са отговорни. Могли са да реагират, само че не са създали нищо “, споделя Никос.

Разгневеният мъж е татко на 6 деца, има 10 внука.

„ Сърцето ми кърви, рева, не мога да дремя. Глупаците са слушали музика. Искам да ни чуе цяла Гърция. Още по-добре, да ни чуе и България “, споделя мъжът.

Пред bTV Андреас, който се избави и извади още 10 души от огнения пъкъл, насочи обръщение към проверяващите и управляващите: „ Искам да изкажа съболезнования на всички фамилии, които изгубиха свои близки. Бих желал в никакъв случай повече да не се случват такива неща на никое място, нито в България, нито в Гърция, на никое място по света. Никога на никое място да не се губят почтени млади души. “

Засега началникът на гарата е единственият упрекнат за нещастието, при която починаха минимум 57 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР