5 дни след като социалните служби в Германия отнеха 7-месечното

...
5 дни след като социалните служби в Германия отнеха 7-месечното
Коментари Харесай

Родителите на отнетото от германските служби бебе го видяха днес за кратко

5 дни откакто обществените служби в Германия лишиха 7-месечното бебе на българско семейство поради съмнения за принуждение, през днешния ден дребната Катерина още веднъж беше в прегръдките на родителите си - за малко.

Срещата е дълго чакана - отброили 5 дни, или 120 часа или... 7200 минути или хиляди секунди, с цел да зърнат детето си.
Мирена Славова - майка на Катерина: В началото не ни дадоха да я гушнем. Малко по-късно позволиха. Усмихна ни се. Зарадва се доста и тя. На срещата доста внимавахме някой да не стъпи изкривено. Георги Славов - татко на Катерина: Детето е добре. Изглежда добре. Позна ни.
Днес родителите на Катерина са получили и обстоен протокол от унгарската полиция за претърпяната от тях злополука, при която пострада и дребната Катерина. Информацията към този момент е предоставена на юриста на фамилията.
Рудигер Шулц-Гансен - юрист на фамилията: От болничното заведение в Хамбург ще прегледат детето още веднъж, с цел да открият дали родителите имат виновност, дали са се отнесли жестоко или не. Тъй като не е 100 % изяснено всичко. Трябва да се прегледат всички обстоятелства. Разбира се, че има вяра. Възможно е пострадванията да са в резултат на раждането или от злополуката.
Външният министър Екатерина Захариева съобщи, че казусът със 7-месечната Катерина се следи от първия миг.
Екатерина Захариева - министър на външните работи: Във връзка сме с всичките страни, в това число и с немските управляващи за разяснение на проблема. Разбирам и съчувствам на родителите и разбирам, че търсят поддръжка отвред. Мога да ги уверя, че имат поддръжката на българската страна. И работим в полза на детето и на фамилията.
На 21 януари следва съвещание на съда в Германия, на което може да се реши ориста на дребната Катерина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР