5,7% е увеличението на доставките в региона CEMA през третото

...
5,7% е увеличението на доставките в региона CEMA през третото
Коментари Харесай

Пазарът на геймърски компютри расте

5,7% е нарастването на доставките в района CEMA през третото тримесечие

Геймърските районен съд ще бележат растеж от 3,8% годишно в интервала до 2023
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставките на компютри за игри на пазара в EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) доближиха 2,2 милиона броя през третото тримесечие на 2019 година, което е с 2% повече по отношение на същия интервал на минлата година , сочи разбор на IDC.

В категорията геймърски компютри влизат настолни и портативни районен съд, оборудвани със скъпи, високоефективни графични карти, основани на Nvidia и AMD. Устройства с професионални графични ускорители като Quadro и Radeon Pro не са включени в тази категория.

Според специалистите от IDC, продажбите на геймърски компютри в Западна Европа са се нараснали с 0,4% през третото тримесечие на 2019 година, в съпоставяне със същия интервал на 2018 година

В подрегиона CEMA (Централна Европа, Близкия Изток и Африка) е записано нарастване от 5,7% след три тримесечия на спад. В интервала юли-септември 2019 година производителите са доставили на този пазар 690 хиляди геймърски РС-та.
още по тематиката
IDC предвижда, че пазарът на геймърски настолни районен съд и преносими компютри в района ще нарасне с 4,1% през четвъртото тримесечие. Доставките през цялата 2019 година ще се усилят с 0,3%, до 8,4 милиона броя.

В по-далечна вероятност, до 2023 година размерът на този сегмент от районен съд пазара ще доближи 9,8 милиона единици, което значи средногодишен растеж от 3,8%, отбелязва IDC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР