5.66 трлн. крони (930 млрд. щ. долара) е бил нетният

...
5.66 трлн. крони (930 млрд. щ. долара) е бил нетният
Коментари Харесай

Датчаните са по-богати от всякога

5.66 трлн. крони (930 милиарда щ. долара) е бил чистият размер на финансовите активи, главно акции и облигации, на датските семейства през третото тримесечие, заяви публично на 23 декември централната банка на страната Danmarks Nationalbank. Това е най-високата им стойност в историята на Дания. В интервала от края на март до 30 септември финансовото благосъстояние на датчаните се е нараснало с общо 709 милиарда крони, след фрапантния спад с 541 милиарда крони през първото тримесечие когато пандемията от COVID-19 порази финансовите пазари.

Danmarks Nationalbank чака финансовото положение на жителите да нарасне още веднъж през четвъртото тримесечие и да означи нов върхове. Което ще помоне за превъзмогване на негативните последици от новите бизнес карантини, наложени от датския кабинет през декември в опит да спре разпространяването на болестта.

Средната стойност на персоналното положение на датско домакинство се прави оценка на към 2 млн. крони, само че множеството фамилии са под този предел, оповестяват още датските централни банкери. В частност, във връзка с пенсионните спестявания, 43% от общия им размер са владеене на 10% от популацията на страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР