5 570 грама е теглото на новородено момченце в най-голямата

...
5 570 грама е теглото на новородено момченце в най-голямата
Коментари Харесай

Гигантското бебе от Пловдив е в кувьоз, родило се месец по-рано

5 570 грама е тежестта на новородено момченце в най-голямата профилирана АГ болница в Южна България " Селена " в Пловдив. Бебето се споделя Турач и е с растеж 57 см., заяви NOVA.

Бебе с рекордно тегло се роди в Пловдив (СНИМКА)
 
" Майката беше извънредно едра. Не беше по никакъв начин елементарно. Едно такова раждане постоянно е рисково и за плода, и за майката. Майката е доста добре, само че рисковият интервал още не е отминал. Бебето е родено месец по-рано ”, съобщи за „ Здравей, България ” лекар Здравко Минев, изродил Турач.
 
„ Следя дамата от три месеца насам. Направи ми усещане, че плодът е много наедрял. Направихме й проучвания за диабет, които се оказаха естествени. По-късно обаче майката стартира да подвига кръвното налягане. Бебето е незряло и по тази причина е в кувьоз. Трудно е да се предскаже какъв брой време ще остане под наблюдаване ”, добави лекар Здравко Минев. 

Кои са най-предпочитаните имена за новородените българчета

Турач надминава с размерите си досегашния рекордьор от март тази година - Денис Айров с тегло 5 240 грама и растеж 53 см. Новороденият първенец е първо дете на 29-годишна майка от Хасково. Почти 9 пъти по-малко тежи най-дребното сега бебе, за което се поставят грижи в неонатологията на болничното заведение - 610 грама. Има още три недоносени дечица с сходно тегло, най- огромното е един кг. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР