5,5 млн. лева е отпуснала държавата на Българския футболен съюз

...
5,5 млн. лева е отпуснала държавата на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Скандално ! БФС купувало ментета екипи от Афганистан за българските деца!

5,5 млн. лв. е отпуснала страната на Българския футболен съюз за развиване на детско-юношеския футбол сред 2015 и 2018 година. За три години министерството отпуска на БФС малко над 1 милион лв. за футболни екипи, разкрива Би Ти Ви.

Българският футболен съюз е купувал екипи за юноши от афганистанска компания.

Медията разкрива, че за последните 3 години, от 2015 до 2018, са отделени 1 милион лв. на 3 транша по 336 000 лева, подписани от Красен Кралев и Борислав Михайлов.

Финансовите средства е трябвало да послужат за 11 хиляди екипа и 1800 топки. Самият контракт е подписан с "Белал Сохайб ", която е от Афганистан.

Заместник-изпълнителният шеф на БФС Антон Попов споделя, че няма визия какво е това сдружение. Попов добавя, че огромните компании не демонстрират интерес, тъй като цените са доста ниски. Договорът сред "Белал Сохайб " и БФС е за екип на стойност 25 лева Проверката на Би Ти Ви демонстрира, че от Италия са намерили екипи за 20 лева

През 2016г. и 2017г. страната отпуска още 672 000 лв. за екипировка, само че изпълнителят е различен - "КОСМОС КИДС 2013 ". От медията намират Мария Хакимзада (името й е записано под един от договорите с БФС) на адреса на сдружението. Тя отхвърля за сходни контракти и твърди, че не е подписвала.

Сметките на Би Ти Ви демонстрират, че Футболният съюз е платил за доставка на 33 600 екипа за 3 години, т.е. екип за всяко пето момче в България на възраст сред 10 и 14 години.

Антон Попов твърди, че няма корист. Президентът на ФК "Легия " (Рударци) Никифор Никифоров пък отхвърля да е получавал екипировка, както и неговите сътрудници от района.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР