5,2 млн. лева е показала оценката на зала Строител, която

...
5,2 млн. лева е показала оценката на зала Строител, която
Коментари Харесай

5,2 млн. лева е оценката за зала „Строител”, Общината я купува и я дава на ВК „Марица”

5,2 млн. лв. е посочила оценката на зала „ Строител ”, която Община Пловдив желае да купи. Сумата е дадена от частните притежатели на клуба по време на договарянията с кмета Здравко Димитров.
Прочетете още
„ Ще създадем още една самостоятелна оценка по гледище на общинските съветници, с които водим договаряния.  След това ще влезе решението за гласоподаване в Общинския съвет ”, съобщи Зико. Той изясни, че сумата е без Данък добавена стойност, само че градските управляващи са отказали да го платят, като за сметка на това притежателите ще си вземат оборудването. То също предстои на обособена оценка. За самата зала Община Пловдив няма желание да прави каквито и да е вложения.

„ Собствениците на волейболен клуб „ Марица ”  са подготвени да я ремонтират, като я вземат чартърен по закона за спорта за 30 години. Те ще разрешават и на БК „ Академик ” да употребяват залата като си заплащат наем или под някаква друга форма ”, сподели кметът.

Закупуването на залата ще стане в няколко бюджетни години, като окончателното решение, ще бъде взето от локалния парламент. Ако тя бъде добита градските управляващи ще концентрират напъните в парцела към оборудването. То е 11 дка, като има стадиони, фитнеси навън е пространство, което може да се облагороди.

„ Ще създадем паркинг, като ще ремонтираме спортните площадки и ще разтеглим парка ”, сподели Зико.

От клуба потвърдиха, че са готови  да влагат в залата, която е обвързвана надълбоко с историята на „ Марица ”.

„ Клубът е учреден в този регион на града. Това е домът на „ Марица ” близо 30 години, където играе своите мачове до 2007 година.  Ще създадем главен ремонт, в случай че вземем залата по закона за спорта. Ще е добре за спорта и за града Общината да си върне тази зала ”, съобщи вицепрезидентът на клуба Светослав Славов.   Така „ Марица ” ще  спрат да гастролират и заплащат наем на частници, с цел да играят своите мачове от вътрешния шампионат. В Шампионска лига, те ще продължат да употребяват „ Колодрума ”, защото условието е залите да са най-малко с 2000 седящи места.  Максималният потенциал на зала „ Строител ” е 800 души.



 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР