5,1 млн. лева ще е глобата за Националната агенция по

...
5,1 млн. лева ще е глобата за Националната агенция по
Коментари Харесай

Хакерската атака и течът на лични данни ще струва на НАП 5.1 млн. лева

5,1 млн. лв. ще е санкцията за Националната организация по приходите поради теча на персонални данни на 4 милиона и 100 хиляди българи. Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов. Национална агенция за приходите има три дни за обжалване на размера на глобата. Според Караджов, тя няма да бъде увеличена поради самостоятелни тъжби на потърпевши.

Дали Национална агенция за приходите ще апелират тази санкция е въпрос на мениджърско решение, сподели Караджов.

Той съобщи, че за размера на санкцията е взето поради виновното държание на организацията след дейностите по кражба на информация от базата им данни. Някои споделят, че това е киберпрестъпление, за мен това си е кражба, сподели Караджов. Комисията регистрира дейностите на админа като виновен админ и прави всички допустимо да минимизира вредите, сподели още той.

Проблемът е, че Национална агенция за приходите е трябвало да създадат повече в сравнение с са правили и по тази причина е тази глоба.

„ Повече от това няма да бъде наложено на организацията, нито пък и на банката, защото повода за самото нарушаване е едно и също. Освен това ние сме открили несъмнено всички физически лица, които са потърпевши посредством този теч на информация и нямаме други страни и друга подбуда за осъщественото нарушаване “, споделя Караджов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР