5 000 лв. парична гаранция определи Окръжният съд в Шумен

...
5 000 лв. парична гаранция определи Окръжният съд в Шумен
Коментари Харесай

Пускат съдебен охранител срещу 5 000 лв. гаранция

5 000 лева парична гаранция дефинира Окръжният съд в Шумен за някогашния чиновник на Съдебна охрана-Търговище Валентин Парашкевов/49г./, който удари с автомобила си мотор с двама младежи. Решението за мярка за неотклонение „парична гаранция“ е от вторник следобед.

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров е изискал съдът в Шумен да удостовери първичната мярка задържане под стража. Защитникът на Парашкевов е настоял за по-лека мярка, а съдът е определил парична гаранция.

Както „Труд“ писа, след случая на 2 ноември охранителят се скри, а след това се оказа, че е карал с 0,71 промила алкохол.

Досъдебното произвеждане против Валентин Парашкевов бе формирано от Районната прокуратура в Търговище, откакто служителят от правосъдната защита аргументи три междинни телесни повреди на повече от едно лице при ръководство на автомобила си под въздействието на алкохол. На двойно непрекъсната линия обвиненият направил противоположен завой с персоналния си автомобил в почивен ден.

Като не съумял, дал на задна предавка. Пътуващият мотоциклет с момче на 16 година и момиче на 18 година се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и се блъска в насрещно движещ се автомобил. Пострадалото момиче е със счупена ръка, крайник и травма на белия дроб.
След внасяне на паричната гаранция следва Парашкевов да бъде освободен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР