49 страни по света имат регистрирани случаи на заразени с

...
49 страни по света имат регистрирани случаи на заразени с
Коментари Харесай

В САЩ е изолиран трети случай на коронавирус без ясен източник

49 страни по света имат регистрирани случаи на инфектирани с новия короновирус, демонстрира информацията на Световната здравна организация от тази заран. Към този миг България към момента не е измежду тях.

Две са тревожните вести от последните часове. Южна Корея означи рекорден брой нови инфектирани откогато избухна епидемиологичния гърмеж в християнската фракция в Тегу - 594 нови случая. Новите случаи също са измежду членовете на сектата. Властите приканиха хората да не излизат през уикенда в опит да задържат разпространяването на болестта, като оповестиха, че страната е изправена пред сериозен миг в борбата със болестта. Агенциите популяризират фрагменти от празни търговски центрове в Сеул и други огромни градове. 2931 са инфектираните в Южна Корея, 90% от тях са в първото огнище на болестта в страната - Тегу. Със гибелта на три дами общо жертвите на вируса са към този момент 16.

Другото обезпокоително развиване е от Съединени американски щати, където бяха изолирани два нови случая на инфектирани с неразбираем източник. Така в Съединени американски щати има към този момент трима пациенти, които са дали позитивни проби за ковид без да са пътували до страни с регистрирани случаи и без да са били в контакт с носители на вируса.

В Китай новите случаи са 427, като всички като се изключи четирима пациенти, са в провинция Хубей. Към момента доказаните случаи в континентален Китай са 80 000. Смъртните случаи се усилиха с 47 и към този момент са 2835.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР