49 нови случая на коронавирус са потвърдени в България за

...
49 нови случая на коронавирус са потвърдени в България за
Коментари Харесай

Вече над 1000 потвърдени случая на COVID-19 в България, в Плевен има огнище

49 нови случая на ковид са доказани в България за последните 24 часа, 21 от тях са в болница. 1015 стават общо случаите, 5,1% е нарастването на дневна база. 795 от доказаните случаи с COVID-19 са дейни. Това сподели началникът на Националния действен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
За пръв път има повече нови случаи от София - Плевен е със 17 случая, 13 са от цех " Мизия ". В София има 16 нови случая.
3 нови разболели се има и измежду медиците - във Видин 1 доктор, две медицински сестри в други области, една от които в Бургас.
174 души са към този момент излекувани. 47 души към този момент са умряли, 2 за денонощието - жена на 77 години и 49-годишен мъж в " Пирогов ", като щабът няма данни за съпътстващи болести.
Що се отнася до болница " Св. Иван Рилски " в София, в клиниката по гастроентерология са открити двама заболели - доктор и пациент. Припомняме, че от отделението по хематология потегли болест и то в този момент е затворено. " Има миграция на болестта към провинцията - пациенти, лежали в болничното заведение, прибрали се у дома и открити с ковид ", сподели шефът на столичната РЗИ.
По отношение на Видин, към този момент няма потребност от нов медицински личен състав, по думите на Мутафчийски.
Още: " Все още - коронавирусът не има намерение да отстъпва "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР