49-годишен гъбар от доспатското село Бръщен ще бъде обявен за

...
49-годишен гъбар от доспатското село Бръщен ще бъде обявен за
Коментари Харесай

Обявяват гъбар за международно издирване

49-годишен гъбар от доспатското село Бръщен ще бъде разгласен за интернационално търсене откакто три денонощия към този момент не се прибира вкъщи си. Много е евентуално индивидът да е влезнал в Гръцко и да се е изгубил или да е паднал на неприятно място. А нашите управляващи и доброволците от селото, които го търсят, не могат да преминат границата даже в търсене на човек.
Ахмед Кичуков излязъл по мрачно в събота на гъби. От селото споделят, че не си е взел телефон и храна, а единствено дъждобран. Явно е считал да не се бави доста и дообед да се прибере.
Три дни и три нощи обаче от него няма никаква новина. Други хора, които вървят на гъби, не са го срещали в гората и никой не може да даде приблизителна посока за търсенето.
От през вчерашния ден с полиция и поданици от селото са почнали да го търсят в българска територия на крайграничното село, само че мъжът до момента не е открит.
„ Жена му е в извънредно тежко състояние. Жал ни е доста за нея. Тя самата е болна, а през вчерашния ден погреба брат на 50 години. В същото време мъжът й го няма, не се знае в каква посока е отишъл. Баирите са толкоз доста. Може да е паднал и да се е наранил, само че като няма телефон, не може да извика помощ. Дано индивидът се върне жив и здрав “, надяват се в селото.
„ Издирваме го. Имаме информация от негов непосредствен, че е допустимо да е в Гърция, защото е споделил, че отива натам за гъби. Това трансформира обстановката. В непозната страна търсенето се прави посредством интернационално търсене. Имаме контакти с Промахон и ангажираме сътрудници от Гърция, само че по този начин става доста по-сложно и по-бавно “, съобщи шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Смолян старши комисар Николай Димов.
Той добави, че на процедура полицията още няма никакъв писмен документ от негов непосредствен.
„ Това изискахме да го създадат сътрудниците, с цел да го обявим за интернационално търсене, което ще стане сега, в който получим писменото искане от негов непосредствен. И тогава ще създадем поръчка до Промахон, където ще изпратим неговите данни. Оттам-нататък към този момент зависи гръцката полиция за какъв брой време ще се провежда, само че това, което се изисква от нас откакто получим писменото искане, ще го създадем за един ден “, акцентира Димов.
„ Търсим го масирано от през вчерашния ден, само че нощес се е обадил негов непосредствен, брат му мисля, че беше. Той е споделил, че е отишъл в гръцка територия. Днес сътрудниците трябваше да се срещнат с негов непосредствен да даде изложение, каквато е процедурата, тъй като ние реагирахме безусловно на телефонно позвъняване за по-бързо да се провеждат издирвателните дейности “, добави шефът на полицията.
От рано тази заран огромна група мъже от локалното население – към 30 индивида обхождат територии в българската част
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР