49 екипа от експерти ще работят във Варненска област за

...
49 екипа от експерти ще работят във Варненска област за
Коментари Харесай

49 екипа от експерти ще работят във Варненско за задържане на децата в училище

49 екипа от специалисти ще работят във Варненска област за задържане на децата в учебно заведение. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус” – Варна Венцеслава Генова, шеф на Регионално ръководство на образованието (РУО) - Варна. Заповедите за сформирането им са издадени от Венцеслава Генова. Екипите ще обзет всички региони на територията на региона. В състава им влизат представители на РУО, Общината, дирекция „ Социално подкрепяне “, Министерство на вътрешните работи, както и чиновници на институциите в системата на учебното и предучилищното обучение.
„ 49 са регионите на подготвеност, за всеки един регион на подготвеност има образуван екип за обсег. В екипите са включени общо 413 лица “, добави Венцеслава Генова. Целта на самодейността е обгръщане на деца и възпитаници в наложителна учебна възраст, които досега не са обхванати в просветителната система или са в риск от отпадане от учебно заведение, както и реинтегриране в просветителната система на отпадналите деца и възпитаници в наложителна възраст.
„ Създаването на механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст е признато с решение на Министерски съвет. Област Варна, както и останалите области, работи доста интензивно за построяването на екипите за обсег във всяка една от 12-те общини на региона, като във всяко обитаемо място, където има учебно заведение или детска градина, се основава подобен екип за обсег по подготвеност. След това тези региони ще бъдат обхождани от екипи за обсег. Целта е да можем всички дружно да работим по тази доста значима национална задача – да бъдат обхванати в системата на образованието децата до 12-ти клас, т.е. - да няма отпаднали от системата, които по-късно са обречени на неначетеност и незнание “, сподели още Венцеслава Генова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР