49 държавни и правителствени ръководители от цял свят участваха в

...
49 държавни и правителствени ръководители от цял свят участваха в
Коментари Харесай

В Йерусалим отбелязаха 75 години от освобождението на Освиенцим

49 държавни и държавни ръководители от целия свят участваха в церемонията в Йерусалим, с която се означи 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. Сред гостите са президентите на Русия, Франция, Германия, вицепрезидентът на Съединени американски щати, принцът на Уелс. Страната ни беше показана от президента Румен Радев.


На 27 януари 1945-а Червената войска освобождава лагера Аушвиц-Биркенау в окупирана от нацистите Полша. " На тази дата вратите на пъкъла се отварят ", сподели в словото си израелският президент Ривлин и добави: " Антисемитизмът и расизмът са раково заболяване, против тях страните нямат имунитет ".

Руският президент Владимир Путин предизвести, че забравата на предишното може да се обърне в страшни последици.

" Памет за Холокоста. Отпор на антисемитизма " - това беше главното обръщение на Петия международен конгрес за Холокоста.
Румен Радев - президент на Република България: България е тук с високо вдигнато чело, тъй като не позволи нито един от нейните евреи да бъде изпратен в лагерите на гибелта. Можем единствено да се гордеем с подвига на българския народ, който тук се цени извънредно високо. Форумът се организира и във време на проблеми и усложнена световна среда за сигурност и ще спомогне, уповавам се, за усилване на разговора и укрепвани на сигурността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР