49.5% от българите смятат, че управляващата коалиция няма да успее

...
49.5% от българите смятат, че управляващата коалиция няма да успее
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Половината българи не виждат как четворната коалиция ще оцелее

49.5% от българите считат, че ръководещата коалиция няма да успее да изглади несъгласията сред съставящите я партии, с цел да не се стигне до държавна рецесия. Това демонстрира социологическо изследване на Алфа рисърч за предаването " Референдум " по Българска национална телевизия. 



Почти 60% от интервюираните дефинират отношението си към ръководещата коалиция като по-скоро отрицателно. За 67% напрежението сред съдружните сътрудници е резултат от безпринципни сделки за постовете. 



Сред симпатизантите на четирите партии най-висока оценка за обединението дават тези на " Продължаваме промяната " - 88.5%, следвани от " Демократична България ". Мненията на социалистите са изравнени. Над 58% от последователите на " ИТН " обаче показват отрицание към ръководството. 



Най-много от интервюираните - 42.2% считат, че обединението ще реализира единодушие за измененията в Закона за здравето по отношение на въвеждането на нови епидемиологични ограничения. Според 20% четирите партии ще реализиран единодушие за даване на военна помощ за Украйна. Според 25.6% от българите ръководещата коалиция ще се съгласи да отпадне ветото за начало на договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз. 



За 32% от интервюираните партиите няма да реализират единогласие по който и да е от тези въпроси. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР