49 000 евро и 20 000 лв. са открити в

...
49 000 евро и 20 000 лв. са открити в
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на Варна искал подкуп от кмета

49 000 евро и 20 000 лева са открити в служебната каса в кабинета на апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров при акцията на Софийска градска прокуратура, която започва рано тази заран, оповестиха от СГП.

При претършуване на парцели, благосъстоятелност или употребени от Чавдаров проверяващите са разкрили и иззели 271 нелегално притежавани муниции.

До момента не е обяснен произходът на средствата, както и за какво Чавдаров не ги е показал в годишната си декларация пред Инспектората на Висш съдебен съвет.

До акцията против прокурора се е стигнало, откакто в Софийската градска прокуратура са получени материали от КПКОНПИ, в които е прибавен сигнал от кмета на Варна Иван Портних за пожелан и получен рушвет в изключително огромни размери от административния началник на Апелативна прокуратура – Варна – Владимир Чавдаров.

Незабавно в СГП е формирано досъдебно произвеждане, в границите на което след получено позволение от арбитър от Софийски градски съд на 26.07.2023 година на територията на гр. Варна са осъществени дейности по претършуване и изземвания от жилището и служебния кабинет на магистрата.

Събраните материали се рапортуват на наблюдаващия прокурор в СГП, който ще извърши преценка дали са налице предпоставките по член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс за привличане на обвинен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР