488 пожара са възникнали в горските територии на страната от

...
488 пожара са възникнали в горските територии на страната от
Коментари Харесай

50 000 дка спасени гори в края на пожароопасния сезон |

488 пожара са зародили в горските територии на страната от началото на годината, което е с 1/3 по-малко от броя им през предходната година. Огънят е засегнал горска повърхност от близо 53 000 дка, 50 000 от които са избавени от върхово разгръщане и в тях гората ще бъде възобновена по-бързо. 

Площите, наранени от върхови пожари понижават, което се дължи в най-голяма степен на положителната предварителна защита, която върви ръка за ръка с готовността и бързата реакция на горските чиновници и структурите на пожарната. В обособени региони, при нужда в гасенето на горски пожар вземат участие съвсем всички чиновници на районните горски структури, съобщи инж. Мурад Шакиров, специалист " Горски пожари " в Изпълнителна организация по горите.

Най-големите пожари през тази година бяха регистрирани на територията на Държавно горско стопанство - Елхово, ДГС Маджарово, ДЛС Тополовград, ДГС Свиленград, както и зародилият през месец септември пожар в горски територии на ДГС Стара Загора, който се популяризира и на територията на ДЛС Тополовград.

В някои области на страната пожароопасният сезон продължава до края на месеца, само че поради намалените температури и падналите превалявания се надяваме да нямаме съществени проблеми ", добави специалистът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР