480 предложения от граждани за ремонт на пътища в страната

...
480 предложения от граждани за ремонт на пътища в страната
Коментари Харесай

480 предложения от граждани за ремонт на пътища в България са постъпили в АПИ

480 оферти от жители за ремонт на пътища в страната постъпиха в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) в границите на две седмици, оповестиха от пресцентъра на пътната организация. 214 от сигналите са за сектори в неприятно положение от републиканската пътна мрежа. 96 от предложенията се отнасят за общински пътища, чието поддържане не е в пълномощията на АПИ. 170 сигнала за пътища се повтарят. По-голямата част от предложенията на жителите - над 140, са за пътни прави, планувани в квалифицирания план за ремонтна стратегия на АПИ до 2025 година Над 60 от тях са планувани за ремонт още през тази година.

На работна среща с управлението на пътната организацията на 13 януари министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов разгласи началото на четиригодишна стратегия за качествено усъвършенстване на положението на републиканската мрежа. Гражданите имаха опция да изпращат своите оферти и сигнали в 14-дневен период.

Получените сигнали се преглеждат детайлно от специалистите в пътната организация , с цел да се реши кои от препоръчаните за ремонт сектори могат да се включат в програмата през 2022 година След одобряването окончателният лист с пътищата, които ще се ремонтират, ще се разгласява на интернет страниците на Министерството на районното развиване и благоустройството и АПИ. 3100 км от републиканските пътища са заложени в новата стратегия за ремонт единствено през тази година.

Най-много оферти са постъпили за ремонт на републикански пътища в Софийска област - 24, в областите Пловдив - 23, Бургас - 18, Добрич - 17. По един сигнал е получен за областите Благоевград, Кюстендил, Силистра и Сливен. За областите Перник и Кърджали са препоръчани по две прави, а в област Шумен - три.

Около две трети от предложенията на жителите - 141, са за ремонт на третокласни пътища . 42 от сигналите са за възстановяване на второкласната пътна мрежа, а останалите 31 оферти са за възобновяване на първокласни трасета и на два сектора от автомагистрала " Хемус " в областите София и Варна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР