48-ото Народно събрание не успя да избере председател на парламента

...
48-ото Народно събрание не успя да избере председател на парламента
Коментари Харесай

НА ЖИВО Пригответе си пуканки, шоуто в парламента продължава

48-ото Народно заседание не съумя да избере ръководител на Народното събрание и при второто гласоподаване.

Четирима бяха номинираните за поста - Росен Желязков от ПГ на ГЕРБ-СДС, Никола Минчев от " Продължаваме промяната ", Петър Петров от " Възраждане " и Кристиан Вигенин от " Българска социалистическа партия за България ".

На първото гласоподаване никой от претендентите не съумя да събере поддръжка на болшинството присъстващи в зала. Затова се стигна до балотаж сред номинираните, получили най-вече гласове - Росен Желязков и Никола Минчев. И при повторното гласоподаване никой от претендентите не получи поддръжката на болшинството.

 



 

Напът сме да сътворим конституционна рецесия и да блокираме законодателната власт. Тя прикани за нов опит да бъде определен ръководител. Заявката кой ще бъде ръководещ, кой съпротива и кой ще се държи градивно и кой анархично по този начин ще бъде изпълнена със наличие, съобщи Десислава Атанасова от трибуната. Тя още веднъж издигна кандидатурата на Росен Желязков за ръководител на Народно събрание.

Асен Василев отговори, че най-нормалното нещо е първата политическа мощ да си обезпечи болшинство за избор на ръководител на Народно събрание. Ние предлагаме господин Никола Минчев за ръководител на Народното събрание, добави Василев.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи отговори от трибуната, че никое Народно събрание, като се изключи предходното, не е образувало болшинство преди да се избере ръководител, а по-късно са започвали съвещания за болшинство.

Кирил Петков съобщи, че ще съблюдават обещанията, които са дали предизборно, с цел да не излъгват половин милион гласоподаватели, както и да вземат решение проблемите на хората. Няма да има безпринципна диалогичност и покупко-продажби под масата, сподели Петков и прикани ГЕРБ-СДС да създадат стъпка настрана, с цел да може това Народно събрание да избере някой, който може да събере доверието на депутатите.

От " Възраждане " още веднъж издигнаха Петър Петров за ръководител.

Корнелия Нинова прикани да бъде утвърдена наново процедурата за избор на преседател на Народно събрание. От левицата също поддържат кандидатурата на Кристиан Вигенин за ръководител на Народно събрание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР