48% от българите са съгласни, че когато се появят съмнения

...
48% от българите са съгласни, че когато се появят съмнения
Коментари Харесай

Половин България е съгласна министри да се уволняват дори и при съмнение за корупция

48% от българите са съгласни, че когато се появят подозрения в корупция, е добре един управленец да подаде оставка, без да се чака следствие, доказателства и така нататък Също толкоз - 48%, обаче са на мнение, че когато се появят подозрения в корупция, е добре първо да се изчака за доказателства.

Данните са от експресен телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл “, извършен на 7 и 8 ноември по панелна методика измежду 801 души, която обезпечава представителност на данните за пълнолетното население на страната. Абсолютна оптималната неточност е ± 3.5 при 50% дялове.

Работата на новия министър на опазването на здравето ще е предстоящо тежка, в случай че се съди по данните от сондажа. Мнозинство от 79% намира, че опазването на здравето у нас се движи към по-лошо в последните няколко години, макар влагането на нови средства в системата. Дори последователите на ръководещата партия споделят това мнение преди всичко.



Във връзка с разискването на бюджета „ Галъп интернешънъл “ ревизира какво е кардиналното всеобщо отношение към митингите на разнообразни публични групи, които постоянно се организират в хода на процедурата по приемане на бюджет.

52% одобряват мнението, че митингите в последните седмици не са нормални и свидетелстват за тежка обстановка.

42% пък са по-близо до мнението, че такива митинги са нещо всекидневно, когато се разисква бюджет – евентуално тъй като другите публични групи употребяват момента, с цел да реализиран по-добро финансиране в идната бюджетна рамка.



И електоратът на ГЕРБ, и този на Българска социалистическа партия, в последните няколко месеца стоят зад своите водачи - мобилизирани от острото противоборство. Ситуацията е съвсем огледална. Независимо от това, малко повече са пълнолетните българи (50%), които поддържат избор на съмнение към ръководещите за корупция, шуробаджанащина и така нататък 42% не го поддържат.

Искането на Движение за права и свободи Обединените патриоти да изоставен ръководството се отхвърля от 58% от респондентите, а 29% го поддържат.

Сред последователите на Българска социалистическа партия над 70% от запитаните намират скорошния конгрес на Българска социалистическа партия за сполучлив за Нинова и за партията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР