48 жени са вече с положителни тестове за новия коронавирус

...
48 жени са вече с положителни тестове за новия коронавирус
Коментари Харесай

Голямо увеличение на случаите на коронавирус в Доспат, обмисля се затваряне на града

48 дами са към този момент с позитивни проби за новия ковид в цеха в Доспат, заяви доктор Мими Кубатева, началник на РЗИ Смолян.
Първоначално бе обявено за 26, само че по време на конференцията в Смолян, на която приказваха ръководителят на локалния оперативния щаб, началникът на РЗИ заяви за още 22 инфектирани дами.
Заразените са най-вече от села към Доспат и Сърница, Любча, Баротин, Доспат. В цеха за произвеждане на играчки за шоколадови произведения работят общо 220 души.
Иззети са проби от всички работещи. Предприятието ще бъде затворено. Вземат се ограничения да се лимитират пътуванията на поданици на Доспат, заяви регионалният шеф Недялко Славов, представен от " 24 часа ".
Кореспондент на Actualno.com обаче заяви, че в 13:00 часа през днешния ден, 8 юни, има съвещание на Общинския спешен щаб и ще се разисква дали да има цялостно затваряне на Доспат. Според информацията, с която разполагаме, към момента върви тестване на работещите в предприятието т.е. може да има и още случаи. С първите два доказани случая, които излязоха още през вчерашния ден, в предприятието в действителност има 50 души с позитивни проби.
Припомняме, че до момента затворените градове в България поради ковид бяха два. Първият - Банско, а по-късно, по Великден, и София.
Още: " Намаление на новите случаи на ковид в България, над 7 милиона доказани по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР